6.9 - A little fun interrupted by a period.



  • Just FYI, the .exe installer version of 6.9 doesn’t seem to create the “themes” folder during installation, even when the themes feature is checked in the install wizard. Was able to download the .zip package and copy the “themes” folder from that over to my install location. This was a new install for this system (no prior version had ever been installed).



  • The open workspace gets kept between launches, despite “Remember current session for next launch” being unchecked.

    Additionally, it would be nice if “Open in Notepad++” would be added to the context menu of folders. Having to already have Notepad++ open to use the workspace feature is less convenient.



  • @Kristofer-Nelson

    the .exe installer version of 6.9 doesn’t seem to create the “themes” folder during installation

    Tested uner Windows 10 32 bits and 64 bits versions, themes are installed and work well.



  • @Yongtao-Yang Indeed, it’s a bug. It will be fixed in the next release.



  • @Artur-Hareson

    Sometimes it is more convenient by old method. Open files.

    I will consider it.



  • @donho said:

    @Kristofer-Nelson

    the .exe installer version of 6.9 doesn’t seem to create the “themes” folder during installation

    Tested uner Windows 10 32 bits and 64 bits versions, themes are installed and work well.

    I just did an update (windows 7 enterprise SP1) and no themes and no theme directory even though I had some selected.



  • I don’t know if I’m doing something wrong, but I recently ran into a bug of some sort where opening notepad++ just hangs in startup. I’m running the program on my usb, so I’m not sure if that’s where the problem is, but I’ve also installed the program on my desktop and the same issue occurs, just hangs and doesn’t start up. It was working fine earlier in the day, but after I did some work using HTML and CSS, everything just stopped working. Any help would be great. Thanks.



  • @Ed-Nunez a reply to my earlier post, I unzipped the file to my desktop, then opened up Notepad++ and seemed to work fine. Afterwards, I copied the .bin to my usb and unzipped the files in a separate folder inside the usb, so far everything seems to work fine. Lost all my work, but at least it’s functioning again.



  • Hello @Ed-Nunez,

    what you explain sounds like you had files open which were on the network and couldn’t be
    opened on other computer as this one hasn’t access to this network.

    Could this be?

    Cheers
    Claudia



  • Just updated to version 6.9, and the line select behavior appears to be different. If I had Word Wrap on, and go to the beginning of a line, if I would hit “Shift-End” it would select to the end of the line (even if displayed on multiple lines). With the new version, it only selects to the end of the display line.



  • Hello @Eric-Shurin,

    may I refer you to this thread.

    Cheers
    Claudia



  • Hello, i found a graphical bug when editing javascript file (real file, not copy/paste):
    Character & dont show in last line, i know the line is incorect in javascript, but if i can see all character, it’s very problematic
    thx

    // test &
    alert(’& test &’);
    alert("& test &");
    alert(’& test &");
    alert(& test &");



  • @Cyril-Mella Can you provide an actual screenshot?





  • Make sure you are not using the SourceCode Pro font. (Either as a global font, default font, etc). There have been issues with this particular font showing ampersands correctly. Just FYI it works fine for me.



  • @dail corect, it’s the source code pro font, but it’s by default, and i got used to it.
    Have you a alternative font to propose ?



  • For a couple versions it was the default font of Notepad++ but was later removed due to this exact issue. Unfortunately that setting doesn’t automatically get unset when updating. Personally I use Courier New for the default font.



  • @dail Ok, courier new work.
    Yes, you’re right, i’m using update over update.
    i understand, thx for all



  • @Vince-Laurent

    I just did an update (windows 7 enterprise SP1) and no themes and no theme directory even though I had some selected.

    Could you provide more detailled info such as:

    1. How did you update? By using the installer?
    2. update from which version? Did you have themes dire before updating?


  • Thanks so much for adding this featrue - Folder as Workspace - i hope you will continue to improve on it and most probably move it under file instead of view category. An improve i hope you can make is, when i click to add a folder the browse folder is usually too tiny , could you possibly make it larger. thanks


Log in to reply